Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
;
Cum deschid un magazin online?
cum-deschid-un-magazin-online

259 Views

Venim în întâmpinarea ta cu acest material, ce te poate ajuta să afli care sunt primii pași în realizarea unui magazin online.

Primul pas ce trebuie luat in considerare este inființarea firmei.

*nu este necesar ca denumirea firmei să coincidă cu numele magazinului online

Firma trebuie sa aibă cod CAEN prinicipal 4791 COMERT CU AMANUNTUL PRIN INTERMEDIUL CASELOR DE COMENZI SAU PRIN INTERNET.

*iti recomandăm să adaugi coduri CAEN SECUNDARE specifice produselor puse la vanzare

Un magazin online trebuie să se desfașoare printr-una dintre urmatoarele forme de organizare: persoană fizică autorizată (PFA), firmă

( SRL sau SRL-D), interprindere individuală sau intreprindere familială.

Legea nr. 365/2002 te obligă să afișezi pe site datele de identificare ale societății: nume, sediu, adresa și număr de telefon. De asemenea, trebuie luate în considerare contractele la distanță, aceste reglementări se regăsesc în OUG nr.  34/2014.  În structura website-ului trebuie precizate concis termenii de livrare si retur.

Numele folosit pentru afacerea ta și pentru domeniul site-ului este cel mai important. Acesta trebuie să fie scurt și atrăgator, ușor de scris și ușor de citit. Încercă să găsești un nume unic care se scrie și se citește la fel.

*verifică să nu fie luat de alta companie

Poți verifica disponibilitatea domeniului pe ROTLD.ro, dar nu înainte de a cauta pe Google pentru a vedea ce alte rezultate apar în motoarele de cautare.

Achizitionarea domeniului web se poate face cu prețuri începând de la 8-9 euro/an.

După ce ai cumpărat domeniul ai două opțiuni: fie îți găsești un serviciu de hosting pentru găzduirea domeniului și a viitorului magazin online, fie îți deschizi magazinul online pe o platformă de tip SaaS – software as a service, care asigură și găzduirea

*Asigura-te că ți se oferă un serviciu stabil, cu back up și suport tehnic.

*Iți recomandăm găzduire SSD

In contul de gazduire vei avea nevoie si de un certificat de securitate SSL

Platformele de e-commerce au devenit extrem de populare și prezintă o serie de avantaje pentru cei care vor să-și deschidă un magazin online. Platforma potrivită este cea care satisface nevoile actuale ale business-ului, dar se poate adapta ușor și pe viitor. Poți alege platforme custom-made sau Open Source.

*Nu te avânta la foarte multe module și cerințe

*Asigura-te că magazinul tău este responsive

*Gasește o firmă cu care să colaborezi pe termen lung și care să-ți ofere suport constant

Îți poti face câteva previziuni cu privire la numărul de comenzi și ia în calcul date referitoare la procesul logistic.

Chiar dacă procentul de clienți care achită online este mic în România, trebuie să iei în calcul și varianta de plată cu cardul.

Verifică corectitudinea informațiilor afișate pe website, fotografiile și alte detalii legate de produse, testează funcționalitățile și viteza de încărcare a website-ului.

Stabilește cine se va ocupa de administrarea noului magazin,începând de la preluarea comenzilor, suportul pentru clienți și până la partea de marketing și promovare.

Share with:

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fii logat.


Comentarii lasate de alti utilizatori:


Pentru a lasa o evaluare trebuie sa fii logat.