Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
;
Cum obținem atestatul ADR
cum-obtinem-atestatul-adr

247 Views

A.D.R.

Transportul rutier al mărfurilor periculoase, este reglementat prin acorduri internationale, reglementări ale Uniunii Europene, precum și prin legislația națională, cu scopul de a preveni, pe cât posibil, accidentele si daunele cauzate oamenilor, mediului, mijloacelor de transport sau bunurilor.

Transportul – intern si internațional – rutier al mărfurilor periculoase se realizează în conformitate cu Acordul european referitor la transportul rutier international al mărfurilor periculoase – ADR.
ADR stabileste dispozitiile aplicabile în vederea clasificarii, ambalării, marcării, etichetării mărfurilor periculoase. Acesta include, de asemenea, prescripții specifice privind vehiculul sau cisterna utilizat/ă, precum si prevederi referitoare la modul în care trebuie desfășurate operațiunile de încărcare, umplere, descărcare etc.

Dobândirea atestatului A.D.R.

Competențele pe care le pot dobândi conducătorii auto în urma absolvirii cursurilor si promovării examenelor pentru efectuarea transporturilor rutiere de mărfuri periculoase sunt:

Autoritatea Rutieră Română – ARR, organizează examinările pentru consilierii de sigurantă și conducătorii auto, în colaborare cu Direcția Rutieră din Ministerul Transporturilor si cu centrele de pregătire profesională.

Best Auto Leo, prin sediile din BACĂUCLUJIAȘINEAMȚ și SUCEAVA, este unul dintre centrele de pregătire și perfecționare profesională autozitate în conformitate cu prevederile Normelor privind autorizarea și controlul centrelor de pregătire și perfecționare profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, aprobate prin OMT nr.1212/2015, cu rectificările, completările și modificările ulterioare. Pe site-ul  Ministerului Transporturilor, puteți găsi lista cu centrele acreditate!

Tipurile de cursuri pentru care centrul Best Auto Leo este autorizat:

Dotările tehnice si  lectorii  centrului Best Auto Leo, prin perseverență si abilități didactice excelente, oferă o pregătire cât mai completă și complexă a cursanților. Centrele dispun de săli de curs dotate la standarde europene, iar personalul este pregătit in mod constant în cadrul trainingurilor organizate de companie. Până la urmarea efectivă a cursurilor, vă punem la dispoziție un material introductiv, ghidul de securitate în transportul mărfurilor periculoase!

Valabilitate atestat

Certificatele consilierilor de siguranță și ale conducătorilor auto sunt eliberate de ARR, sunt recunoscute în toate statele membre ale Uniunii Europene și în statele părti contractante ADR si au o valabilitate de 5 ani.

 

Share with:

Pentru a lasa un comentariu trebuie sa fii logat.


Comentarii lasate de alti utilizatori:


Pentru a lasa o evaluare trebuie sa fii logat.